Kawa - 123 KAWA

Kawa

Poznaj nasze kawy

Wchodzisz właśnie w bogaty świat aromatów, smaków i doznań, które zależą od wielu czynników. U nas masz pewność, że ziarna są świeżo palone, bo datę palenia zawsze podajemy na opakowaniu. Wybierz tę kawę, której profil smakowy odpowiada Ci najbardziej!

1

Espresso prestige

Mieszanka starannie dobranych, wysokogatunkowych ziaren Arabiki i Robusty. Ich autorskie połączenie daje doskonałą cremę. Dodatek ziaren z gatunku Indie Cherry sprawia, że kawa ma bardzo niską kwasowość. Dzięki średniemu paleniu zachowała dość wysoki poziom kofeiny.

W smaku dobrze zbalansowana – pozostaje delikatna pomimo wyraźnych nut orzecha i czekolady. Odznacza się niską kwasowością. Jej łagodny i harmonijny smak dobrze komponuje się z mlekiem. Odpowiednia do ekspresów przelewowych i automatycznych. Kawa idealna na co dzień.

Pochodzenie ziaren: Brazylia, Indie
Region: Cerrado, Karnataka
Mieszanka wysokogatunkowych ziaren Arabiki i Robusty.
Profil smakowy: łagodny, harmonijny. Niska kwasowość.
Stopień wypalenia: 2/6

Dobrze komponuje się z mlekiem.

Dostępne gramatury: 200 g, 500 g i 1000 g

Kup teraz


2

Juro

Yellow Bourbon to odmiana Arabiki uznawana za jedną z najlepszych kaw brazylijskich. Rośnie powyżej 1400 m n.p.m. na żyznej glebie wulkanicznej bogatej w składniki odżywcze. Nadaje jej to wyjątkowo różnorodnego aromatu.

Jej smak jest charakterystyczny i rozpoznawalny. Wyróżnia się naturalną miodową słodyczą. Wyczuwalne są subtelne nuty owoców leśnych i wiśni. W posmaku orzech i czekolada. To kawa delikatna i cytrusowa, ale o niskiej kwasowości.

Odpowiednia do ekspresów przelewowych i automatycznych. Juro to idealna propozycja dla entuzjastów, którzy coraz bardziej zgłębiają świat kawy oraz jej smaków i aromatów.

Pochodzenie ziaren: Brazylia
Region: Fazenda Rainha
Opis: Yellow Bourbon to jedno z najlepszych ziaren Arabiki.
Profil smakowy: miodowa słodycz. Kawa delikatna o niskiej kwasowości.
Stopień wypalenia: 4/6

Idealna do espresso i ekspresów ciśnieniowych.

Dostępne gramatury: 200 g, 500 g i 1000 g

Kup teraz

3

Roasted4you

Mieszanka trzech wysokogatunkowych aromatycznych odmian Arabiki. Różnorodność ziaren to nie jej jedyne bogactwo. Smak jest złożony i zależny od metody parzenia. Charakteryzuje się delikatnymi nutami cytrusowo-żywicznymi i owocowymi. Wyczuwalny jest karmel, orzech i gorzka czekolada. Finisz pozostawia wyraźny posmak przypraw. To kawa średnio palona, czyli optymalna pod względem zawartości kofeiny.

Roasted4You to propozycja idealna dla zapalonych miłośników kawy, którzy nie boją się eksperymentów. To mieszanka odpowiednia do ekspresów przelewowych i automatycznych, ale także do parzenia metodami alternatywnymi.

Pochodzenie ziaren: Kolumbia, Honduras, Brazylia
Region: Medellin, Lempira, Santos
Mieszanka trzech aromatycznych odmian Arabiki.
Profil smakowy: bogaty i złożony. Zależny od metody parzenia.
Stopień wypalenia: 3/6

Idealna do eksperymentowania.

Dostępne gramatury: 200 g, 500 g i 1000 g

Kup teraz


4

Salnie

Pobudzające połączenie ziaren brazylijskiej Arabiki i indyjskiej Robusty. Ich odpowiedni dobór i mocniejsze palenie pozwoliły na skomponowanie kawy pozbawionej kwasowości. Zawartość kofeiny jest wysoka, co czyni z niej doskonały wybór kawy śniadaniowej.

W smaku delikatnie zaznaczona słodycz z goryczką. Na finiszu wyczuwalny czekoladowy posmak. Intensywny aromat.

Salnie jest skomponowana i przeznaczona głównie do lokali gastronomicznych, hoteli czy biur, które chciałyby podnieść jakość oferowanej przez nich kawy. Mieszanka odpowiednia pod ekspresy ciśnieniowe i automatyczne. Wprost doskonała jako poranna kawa.

Pochodzenie ziaren: Brazylia, Indie
Region: Santos, Kerala
Opis: Delikatna słodycz, niska kwasowość, duża zawartość kofeiny.
Profil smakowy: delikatna słodycz, niska kwasowość, duża zawartość kofeiny.
Stopień wypalenia: 5/6

Odpowiednia do ekspresów automatycznych.

Dostępne gramatury: 200 g, 500 g, 1000 g

Kup teraz